Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Data dostępności:
Rosnąca na wulkanicznych zboczach Gwatemalskich wyżyn kawa z regionu Antigua, jest – ze względu na swoją niepowtarzalną jakość – niezwykle cenionym ziarnem. Jej pełny smak zawdzięcza wysokości powyżej 1500 m.n.p.m., na której jest uprawiana, sprawiającej, iż ziarna dojrzewają powoli, nasycając się aromatem i wyraźnie wyczuwalną kwaskowatością. Trudno przejść obok tak zrównoważonej, bogatej w aromaty filiżanki kawy w Gwatemali.
Moc: ****
Cielistość: ****
Kwaskowatość: ***
Podgatunek: Bourbon, Caturra, Typica oraz Catuai
Region upraw: Antigua
Wysokość upraw: 1450-1850 m.n.p.m.
Okres zbiorów: Grudzień-Kwiecień
Metoda zbiorów: ręczna, 3 rundy
Obróbka: mokra (washed), fermentacja wisienek 36-48 godzin
Suszenie: na słońcu
Sortowanie i sito: mechaniczne