Kajmak z solą morską 530g

Nowy produkt

17,90 złbrutto

Doskonała masa mleczna, w konsystencji kremowa z dodatkiem soli morskiej. Dodatek ten wbrew pozorom nie powoduje, że kajmak staje się "słoną przekąską", ale w sposób wyrafinowany tylko podkreśla jego doskonały smak, nieznacznie niwelując słodycz. Masa kajmakowa, zwana także "krówkową", wytwarzana jest z mleka i cukru, a jej produkcja opiera się na tradycyjnych, staropolskich recepturach kuchni dworskiej. Ciekawostka: sam kajmak wywodzi się z kuchni orientalnej. „Kaimak” – tak właśnie w Turcji osmańskiej nazywano zsiadłe mleko bawolic. Co istotne, oferowany kajmak nie zawiera konserwantów. W 1997 roku kajmak ten został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW.

Kajmak nadaje się do bezpośredniego spożycia ze słoika na kanapki, jako dodatek do pieczywa, nadzienie do ciastek, masa do smarowania, przekładania ciast, tortów, wszelkiego rodzaju wafli, jako dodatek do wszelakich deserów, polewa ciast, ciasteczek, naleśników, lodów a nawet …. składnik likieru.

Skład: cukier, mleko pełne pasteryzowane, soda oczyszczona, sól morska, zawartość mleka 58%.

Masa netto: 530 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

23 Inne produkty w tej samej kategorii