Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Data dostępności:
W leżącym na południu Etiopii – ojczyzny kawy - regionie Sidamo, niedaleko jeziora Abaya, uprawia się niezwykle charakterystyczne w smaku ziarno, o winnym, owocowym aromacie. Należy je wypalić delikatniej, aby nie zatraciło nut smakowych, dzięki temu odwdzięczy się niepowtarzalną zawartością filiżanki. Kwaskowatość jest wyraźna i doskonale harmonizuje bogaty smak tej lekkiej kawy, którą najlepiej pić bez dodatków, aby w pełni docenić wszystkie jej walory.
Moc: *
Cielistość: *****
Kwaskowatość: ****
Podgatunek: Bourbon
Region upraw: Sidamo
Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m.
Okres zbiorów: Listopad-Styczeń
Metoda zbiorów: ręczna
Obróbka: mokra (washed)
Suszenie: na słońcu
Sortowanie i sito: ręczne i mechaniczne