Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Data dostępności:
Położony na północ od stolicy Kolumbii, Bogoty, region Santander od wielu lat wyróżnia się niezwykle ekologicznym podejściem do uprawy krzewów kawowca. Troska o środowisko naturalne połączona z dbałością o wysoką jakość sprawia, że ziarno nabiera wspaniałego, bogatego aromatu, przy jednoczesnej doskonałej równowadze między goryczką, a kwaskowatością. Kolumbijska Kachalu to kwintesencja doskonałego smaku arabik Ameryki Południowej.
Moc: ***
Trwałość smaku (body): *****
Kwaskowatość: ***
Podgatunek: Caturra, Castillo
Region upraw: Północnowschodnia część Medellin
Wysokość upraw: 1350-1750 m.n.p.m.
Okres zbiorów: Listopad-Marzec
Metoda zbiorów: ręczna
Obróbka: mokra (washed), fermentacja wisienek 15-16 godzin
Suszenie: na słońcu
Sortowanie i sito: ręczne