Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Data dostępności:
Doskonała masa mleczna, kremowa o smaku toffi (inaczej zwana „krówkową”) z mleka i cukru, której produkcja opiera się na tradycyjnych, staropolskich recepturach kuchni dworskiej. Ciekawostka: sam kajmak wywodzi się z kuchni orientalnej. „Kaimak” – tak właśnie w Turcji osmańskiej nazywano zsiadłe mleko bawolic. Co istotne, oferowany kajmak nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników. W 1997 roku kajmak ten został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Dodatkowo kajmak tradycyjny otrzymał znak „Jakość i Tradycja”.
Kajmak nadaje się do bezpośredniego spożycia ze słoika na kanapki, jako dodatek do pieczywa, nadzienie do ciastek, masa do smarowania, przekładania ciast, tortów, wszelkiego rodzaju wafli, jako dodatek do wszelakich deserów, polewa ciast, ciasteczek, naleśników, lodów a nawet …. składnik likieru.
Skład: cukier, mleko pełne pasteryzowane, soda oczyszczona, zawartość mleka 25%.
Masa netto: 530 g