Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Data dostępności:
Na południe od stolicy tego środkowoamerykańskiego kraju – San José, leży region Tarrazu, przez wielu uważany za idealne miejsce do uprawy ziarna kawowca. Kostarykańska kawa, o niezwykle czystym, zrównoważonym, wręcz idealnym aromacie, wypalona nieco ciemniej, ukazuje pełnię mocy i pozwala cieszyć się smakiem klasycznego intensywnego kawowego naparu. Żaden smakosz kawy nie może zrezygnować ze spróbowania tego ziarna.
Moc: *****
Cielistość: ****
Kwaskowatość: ****
Podgatunek: Caturra, Catuai
Region upraw: Region Los Santos (na południe od San Jose)
Wysokość upraw: 1400-1900 m.n.p.m.
Okres zbiorów: Grudzień-Marzec
Metoda zbiorów: ręczna, 3 rundy
Obróbka: mokra (washed), fermentacja wisienek 16 godzin
Suszenie: mechaniczne
Sortowanie i sito: mechaniczne