Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Data dostępności:
Podgatunek: Yellow Bourbon
Region upraw: Cerrado, Farma Pantano
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m.
Okres zbiorów: Czerwiec - Sierpień
Metoda zbiorów: maszynowa
Obróbka: naturalna (sucha)
Suszenie: na słońcu
Sortowanie i sito: ręczne i mechaniczne
Profil sensoryczny: czekolada, karmel, cytryna, pomarańcza
Moc: 3/5
Wagner Ferrero, urodzony w 1956 r. w regionie kawowym São Paulo, jest dziedzicem pasji do kawy od swoich włoskich przodków. Obecnie jest jednym z czołowych producentów wysokiej jakości kawy w Brazylii, z uprawami na ponad 550 hektarach w regionie Cerrado Mineiro. Szczyci się produkcją 148 odmian kawy, w tym dwóch ekskluzywnych: UVA (IAC 125) i Bourbon Amarelo (LC 30-10), z użyciem nowoczesnej technologii i zasad zrównoważonego rozwoju, za co otrzymał nagrodę National Magazine."